Jarak dan kasih sayang yang memisahkan selama 7 bulan bukan sesuatu yang mudah. Dengan anak kecil yang terus merindui ayahnya atas faktor-faktor tertentu sukar untuk diluahkan dengan kata-kata. Hanya air mata jadi peneman untuk merawat kesedihan hati.

Situasi ini mungkin ramai yang dah lalui tetapi bagi Massoezailin Saleh dan tiga anaknya, detik pertemuan yang dinantikan sejak Mac lalu kini terubat apabila dapat bersua dengan suami dan ayah kepada anak-anaknya.

Lebih menyentuh hati apabila si ayah sanggup menyamar sebagai individu yang datang untuk servis aircond tetapi akhirnya mereka berpelukan dan menangis apabila mengetahui itu adalah ayahnya.

Berakhir penantian anak-anak

IKLAN

Air mata after 7 months. Menyamar sebagai “orang aircond”. Tetapi anak-anak tetap ada instinct bahawa itulah papa mereka. Surprise yang Mass dan suami dah plan since dapat berita suami Mass dapat approval untuk balik akhirnya menjadi.

Saat yang kami tunggu. Allah makbulkan doo-doa kami dan semua ahli keluarga serta sahabat semua. Alhamdulillah. Terima kasih semua. Memang bukan senang sepanjang tempoh berjauhan selama hampir 7 bulan terpisah. Satu tempoh yang kami tidak pernah jangka. Terlalu banyak airmata yang jatuh. Tapi, semua ni ketentuan Allah. Seribu satu hikmah untuk kami.

Masing-masing lepas rindu

Allah pinjamkan 14hari untuk kita bersama. Sabtu depan, kita terpaksa berpisah semula. Setiap kali pandang suami, seakan tak percaya yang dia ada disisi.

Anak-anak juga memang akan melekat dengan papa. Melepaskan kerinduan mereka. Akan bercerita moment2 penting sepanjang ketiadaan papa disisi.

Kami doakan sesiapa sahaja yang terpisah kerana virus ini, Allah akan satukan kamu semua dengan segera.

Semoga virus ni Allah angkat dan hapuskan dari bumi dengan segera. Doakan kami kuat untuk hadapi saat perpisahan minggu depan.

Sumber: Massoezailin Saleh

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)