Berada lama sepanjang musim PKP ini, dapur menjadi ruang paling ‘hot’ di rumah. Bukan hanya suami bahkan anak-anaklah merupakan pengunjung paling kerap memasuki dapur.

Asyik mencari makanan dan kudapan, tak ketinggalan membuka peti ais berulang kali, mama boleh sediakan aiskrim sedap ni untuk anak-anak. Paling menarik hendak membuatnya semudah ABC, cukup senang. Jom cuba resipi yang dikongsikan oleh Khalida Kharudin ini. Senang!


Aiskrim OREO 2 bahan sahaja. Kalau anak korang suka paww beli aiskrim boleh lah cuba ni. Acuan aiskrim boleh beli di kedai Eco.

Bahan-bahan:
Susu Kurma
Biskut oreo

Patah-patahkan biskut oreo.

IKLAN

Masukkan dalam acuan aiskrim macam ni. 

Masukkan susu kurma atau apa-apa perisa yang anda suka.

IKLAN

Bekukan semalaman.

Siap!

IKLAN

Artikel berkaitan: Aiskrim Milo Homemade 5 Bahan Saja, Serius Sedap Macam Cadbury

Resipi Aiskrim Vanilla Magnum Homemade, Makan Sejuk Terasa Nikmat Coklatnya

Resipi Aiskrim Solero Shot, Guna Serbuk Limau Nipis, Sedapnya Rasa Masam Manis

Nak relaks, jom cuci mata di SINI.

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)