Anak Tak Makan Sayur, Boleh Cuba Popis, Popia Campur Pisang Paling Awesome Untuk Puasa Nanti!

Share

Kebanyakkan dari kita kurang gemarkan popia kerana inti sayurnya yang sarat. Apa kata ubah kelainan dengan menggunakan inti yang berbeza selain dari sayur. Pisang antara salah satu bahan inti yang paling menarik untuk di cuba malah disukai anak-anak kita.

Resipi POPIS, yang menggunakan inti pisang dalam kulit popia ini memang awesome. Paling menarik, tak perlu masak pun malah teramat mudah untuk disediakan. Jom cuba resipi Puan Munierah Eyra ini. Memang awesome!

Korang menu apa petang ni? Che’ buat POPIS (popia+pisang). Caranya pun tak lah susah mana. Korang boleh cuba!

Bahan-bahannya:
Kulit popia
Pisang
Bancuhan tepung gandum (untuk lekatkan popia)
Susu pekat (guna untuk topping cheese)
Jem coklat pilihan
Serbuk Oreo
Cheedar cheese
Cornflakes
Nestum

Potong pisang dua bahagian.

Ambil kulit popia, letakkan pisang macam dalam gambar.

Bungkus kemas macam popia.

Gamkan dengan bancuhan tepung. Kemaskan.

Siap sedia. Panaskan minyak dan goreng.

Boleh topping dengan coklat.

Atau serbuk orea, nestum, cornflakes atau apa-apa saja yang korang suka.

Yummy.

P/s: Korang boleh letak jer apa-apa pilihan toping yangg korang nak.

 

 

Published by
SRM