Hanya kerana kecuaian orang lain, dua anak kecil berusia 6 dan 3 tahun kehilangan ayah sekelip mata selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya berdekatan Masjid Alam Impian, Shah Alam. 

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 4 petang (26 September) telah meragut nyawa Safwan Sulian, 32, manakala isteri arwah Syahirah Ismail dan sepasang anaknya mengalami kecederaan.

Dipercayai pemandu mabuk hilang kawalan, bertembung kereta mangsa

Menerusi Facebook Syamil Sazili, kejadian yang berlaku itu dikatakan kerana pemandu mabuk telah hilang kawalan sehingga bertembung kenderaan mangsa.

Dalam lebih kurang jam 4 ptg, saya terdengar bunyi brek dan dentuman yang kuat berdekatan dengan kawasan rumah.

IKLAN

Kemalangan yg melibatkan sekeluarga di mana si ayah telah meninggal dunia di tempat kejadian dan emak cedera parah manakala 2 anak yg masih kecil cedera ringan.

Dikatakan seorang pemandu cina yg memandu proton perdana dalam keadaan MABUK telah hilang kawalan dan bertembung dgn kenderaan mangsa.

Jika benar si pelaku memandu keadaan mabuk memang ianya tidak boleh dilepaskan, hukuman yg berat mesti dikenakan.

Disebabkan kecuaian ini, 2 orang anak yg masih kecil akan membesar tanpa kasih sayang seorang ayah. 

Mohon doakan dan sedekahkan Al Fatihah

Sementara itu di FB isteri arwah, Syahirah memaklumkan mereka sekeluarga telah terlibat dalam kemalangan.

Dalam kemaskini di FB itu, Syahirah mohon doakan dan sedekahkan Al-Fatihah buat arwah suaminya dan sekiranya arwah ada berhutang semasa hidupnya yang perlu dijelaskan, mohom maklumkan padanya dan ahli keluarga.

Baru sambut hari lahir bersama ahli keluarga

Sementara itu, di FB arwah Safwan, apa yang membuatkan ramai ahli keluarga dan rakan-rakan cukup terasa dengan pemergian arwah, kira-kira seminggu sebelum arwah dijemput ilahi, isteri, anak dan ahli keluarga sempat membuat kejutan dan menyambut hari lahirnya.

Kenangan terakhir arwah bersama ahli keluarga ketika sambutan hari lahirnya baru-baru ini

Dalam perkongsian arwah sempena sambutan hari lahirnya itu, arwah tak sangka menerima kejutan dari isteri dan ahli keluarga dan sememangnya momen ini adalah yang paling istimewa buatnya.

Arwah juga sempat menitipkan Another year..semoga bertambah umur seiring dgn bertambahnya iman..in Sha Allah.

Salam takziah buat seluruh ahli keluarga arwah dan moga isteri dan dua anak terus diberi kekuatan oleh Allah untuk meneruskan hidup walaupun tanpa suami dan ayah di sisi.

Sumber: Syamil Sazili; Safwan Sulian & Syahirah Ismail

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)