×
×
×

Resipi

Modal Bawah RM10 Dapat 40 Biji Dumpling. Buat Sup Sedap, Nak Goreng Pun Boleh! 

Dumpling antara makanan tradisi masyarakat Cina tetapi disukai ramai. Bukan saja berintikan sayur-sayuran semata

Tinggi Karbohidrat & Sedap, Mashed Potato Homemade Versi ‘Special’ Untuk Anak, Cukup Mudah!

Sesekali menyediakan makanan barat untuk keluarga dengan sajian chicken chop atau fish and chip tidak lengkap rasanya tanpa menyediakan homemade mashed potato atau kentang putar. Barulah anak-anak makin kenyang dan makan bertambah.

Kuey Teow Goreng Chinese Style. Manis Udang Tu Yang Nikmat!

Kuey teow antara yang menjadi salah satu menu pilihan ramai. Selain menu char kuey teow,

Roti Bakar 3 Bahan Ala-Ala Old Town Coffee, Makan Panas-Panas, Terangkat!

Jika anda penggemar roti, menikmati roti bakar di Old Town White Coffee pastinya terasa cukup nikmat. Apa lagi kala digabungkan bersama secawan kopi panas. Pastinya roti yang dihidangkan tak cukup dimakan hanya satu keping.

Resipi Sup Thai Seperti Kedai Tom Yam. Ada Telur Dadar, Nasi Panas Ngam!

Sup antara menu kegemaran yang menjadi pilihan semua. Jika satu menu ni pun dimakan dengan

Kek Coklat Moist Versi Bakar, Cukup Lembut Macam Kukus, Sedap!

Ada waktunya tekak mula terasa ingin menikmati sajian kek yang manis, lembut dan gebu. Menyediakan sendiri kek di rumah, barulah puas hati anak-anak dan suami makan di petang hari. Tercari-cari kek coklat yang enak dan rasanya sedikit berbeza, resipi kek coklat moist versi bakar ini wajib anda cuba.

Dessert Ala-Ala Cha Bang Ang. Modal RM15 Boleh Makan 10 Orang. Berbaloi Sangat!

Musim panas sekarang ni, bila dapat minum air yang sejuk-sejuk alangkah nikmatnya. Selain buat

Roti Pita Homemade Dengan Kambing Goreng, Anak Makan Tak Cukup Satu, Memang Awesome!

Bosan dengan nasi, apa kata sesekali kita sediakan roti pita pula untuk anak-anak. Bukan roti pita yang dibeli sebaliknya dihasilkan sendiri secara ringkas. Menariknya Roti pita homemade ini digabungkan bersama Kambing Goreng yang diperap lama dan rasanya cukup enak.

Akok Guna Acuan Muffin. Bakar 20 Minit Dalam Oven, Rasa Lembut Aroma Pandan 

Kalau pergi ke Kelantan pastinya ramai yang akan cuba kuih akok. Istimewanya kuih ni, teksturnya

Kek Pandan Cheese Leleh Gebu Gebas, Topping Cheese Sekilo, Laku Keras!

Juadah kek antara menu yang sering dinantikan oleh anak-anak setiap hujung minggu. Sajian kek enak buat keluarga sudah semestinya disediakan dari air tangan sendiri.

Popular

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: