Mempunyai haiwan peliharaan sesuatu yang menyeronokkan bagi seorang kanak-kanak. Walaupun hanya seekor ikan laga namun ia cukup bermakna buat mereka.

Sedih tengok video Lara Alana yang baru sahaja kehilangan ikan laga yang dibelanya sejak lapan bulan yang lalu. Dalam posting terbaru di Instagram milik anak kepada pasangan selebriti Awal Ashaari dan Scha Alyahya ini, perkongsian video yang penuh syahdu itu memaparkan Lara yang menangis kerana ikan laga yang dibela lara telah mati.

“Daddy, I’m not ready for this”

“Berkali kali Lara ulang perkataan ni.. tapi Allah lebih sayang kan Sushi.

“Sekarang baru Lara tau, yang we can never be ready for a situation like this.

“Ini pengalaman pertama Lara hilang sesuatu yang sangat Lara sayang,” tulisnya.

Ikan yang dibela sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang terdahulu cukup bermakna buat Lara kerana memberikan keceriaan dalam hidup si kecil ini sepanjang berada di rumah ketika itu.

“Masa Auntie Joy bagitau yang Sushi dah takde, Lara tak faham lagi. Lara ingat bila kita feed dia, dia akan hidup balik.. Tapi rupanya Sushi dah pergi buat selamanya..

“Thank you Sushi kerana menggembirakan hidup kami selama 8 bulan especially time PKP haritu.. sekejap je kita dapat bersama.

IKLAN

“Rest well my sushi, you will be missed,” tulisnya lagi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Alana Ahmad (@laraalanaa)

Begitupun, apa yang lebih mencuri tumpuan netizen apabila Lara dilihat tidak dapat mengawal emosinya selepas terpaksa menerima hakikat bahawa ikan yang diberi nama Sushi itu sudah pergi meninggalkan dirinya.

Dalam video tersebut Lara dilihat ditemani ibu bapanya menguruskan bangkai ikan yang ditanam di kawasan kediamannya.

Rata-rata pengikut Lara turut sebak menonton perkongsian video tersebut.

Semoga kesedihan Lara tidak berpanjangan, semoga terus kuat ya Lara!

Sumber: Gempak & IG Lara Alana

Baca: “Bukan Tak Sayang Anak, Kita Juga Manusia,” Betty Rahmad Akui Jadi Ibu Juga Perlu Ada ‘Me Time’

 

Baca: Walau Tak Sihat, Lara Alana Tekad Teruskan Berpuasa. Warganet Doakan Lara Cepat Sihat

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Jangan lupa untuk saksikan power talk istimewa #Nifightagainstcancer yang akan berbincang tentang topik kanser pada 18 November 2020 ini!