Sebenarnya dalam rumahtangga kita perlu banyak bertolak ansur dengan pasangan kita dan juga anak-anak. Sebagai isteri, jika anda rasa tak mampu jangan paksa diri lakukan semua kerja. Itu hanya akan mencederakan emosi anda sendiri. Kita manusia biasa yang tahu penat dan sedih.

Bagi suami pula, tak salah jika sama-sama melakukan kerja rumah. Ringankan beban isteri dan ajak anak-anak lakukan bersama-sama. Apa yang anak tengok, anak akan belajar dari kita. Jika baik layanan kita pada isteri insyALLAH anak akan berbuat baik dengan orang sekeliling.

Setiap 2 hari aku akan cuci kain

 

Sejak sebelum kahwin aku dah buat semuanya

 

IKLAN

Beban suri rumah pun berat tau, jangan memain

 

Sebab apa aku buat semua kerja rumah? Sebab aku ada anak lelaki

Kalau wife marah, tanya pun dia tak jawab. Masuk bilik solat hajat

 

Aku tak perfect, aku ada je buat silap

 

Sikap toleransi tu penting

 

Sebelum kahwin, belajar dulu ilmu parenting ya kawan-kawan

Sumber: iffatsalleh

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)