Ujian setiap orang tak sama. Diuji dengan anak sakit, bukanlah sesuatu yang mudah jika tiada kekuatan untuk menempuhinya. Tiada ibu minta untuk anak yang dilahirkan sakit. Namun ketentuan Allah, tiada siapa yang mampu menolaknya.

Kisah anak syurga, Khadejah Aisyah yang dikongsikan oleh ibunya cukup menyentuh hati. Walaupun Khadejah istimewa di mata kedua ibu bapanya, kasih sayang buat dirinya tak pernah berbelah bahagi.

Kongsi ibunya, tanggal 18 September lalu, genap usia Khadejah 7 bulan. Namun dah hampir 3 bulan Khadejah berkampung di hospital, membesar pun di hospital. Sempat balik rumah 2 bulan ja.

Lepas Khadejah buat shunt kali kedua dan terpaksa buat trachy akibat masalah pernafasan Khadejah belum balik rumah lagi.

IKLAN

Ibu nak memohon secebis doa dari ibu-ibu untuk Khadejah Aisyah. Semoga Allah angkat semua penyakit Khadejah.

Tak ada apa yang mustahil sayang. Ibu yakin anak ibu akan sihat. Anak ibu akan ada lama dengan ibu. Ibu yakin dengan Allah, akan ada satu hari nanti Allah akan turunkan rezeki untuk anak ibu sihat sepenuhnya. Ibu hanya perlu kuat dan yakin dengan Allah sayang. Ibu kuat untuk anak ibu. Ibu akan terus kuat, kita ada Allah kita minta pada Allah ye sayang.

Sejak lahir hidap pelbagai penyakit

Apa yang istimewa Khadejah ini sejak lahir dia disahkan hidroceplus, jantung berlubang, jejunal atresia(usus), masalah pernafasan dia dan kecacatan kedua kakinya supaya dia dapat berjalan macam anak-anak yang lain dan sihat seperti anak-anak yang lain.

Doakan juga Khadejah tak bergantung dengan oksigen dan balik rumah tanpa oksigen. Semoga ada doa-doa ibu yang diangkat Allah SWT..InsyaAllah Amin.

Sumber: FB Cikyah Van Der Woodsen

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)