Sotong celup tepung jika tersalah perapan memang susah salutan tepung nak melekat pada sotong. Kalau mama nak mudah, boleh ikuti resipi ini. Yang paling peting rangup di luar dan lembut di dalam.

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!

Resipi Sotong Celup Tepung

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!Bersihkan dan potong sotong

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!

Perap sotong dengan tepung bestari dan air dulu

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!

Ads

Selepas 10 minit, masukkan sebiji telur

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!

Sediakan bancuhan tepung kering, tepung bestari dan tepung beras sikit saja.

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!

Pindahkan ke tepung kering

Ads

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!

Tutup bekas dan goncangkan

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!

Hasilnya selepas goncang tadi

Ads

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!

Goreng dalam minyak yang betul-betul panas

Resipi Sotong Celup Tepung Rangup Luar, Lembut Dalam. Ini Rahsia Celup Tepung Tak Hancur & Rangup!

Rangup diluar,lembut di dalam.

Selamat mencuba!

Kredit: Meens Yusoff

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI