Setiap manusia memang berbeza ujian yang Allah bagi. Perkongsian daripada seorang wanita yang menggunakan nama Chinta Kaseh Sabryna pastinya membuatkan setiap yang membaca tersentuh hati. Apakan tidak dengan keadaan kaki yang bengkak bernanah, dia hanya menaiki grab ke sebuah Hospital di Utara untuk mendapatkan rawatan dengan menggendong anak yang masih kecil.

‘RM5 pun dah cukup bermakna’

Ya Allah sakit sangt2..pa jam dah tgu dekat kecemasan ni..permudahkan segala urusan.saya mai naik grab ja..klu kena tahan somi kena jaga ank la..kot ada nk bantu keluarga saya2 bgi no akaun cimb 7047825892..Sabrina..dapt ringankan beban saya dan somi.nak beli ank air dan makanan..saya mintak maaf sangt2 atas semua ni..tak niat nak susahkan sapa2..rm5 pon cukup bermakna buat saya buat beli makanan ank nak bayr grab….

Pernah kemalangan, kaki kena jangkitan bengkak dan bernanah

Dalam respon komen yang dibuat menurut wanita yang dikenali sebagai Sabrina itu, kakinya berkeadaan begitu setelah mengalami kemalangan. Doktor terpaksa mengambil isi daripada bahagian betis untuk tampal pada tempat yang luka. Namun kerana ada luka pada tapak kakinya, selain mempunyai besi dan skru menyebabkan bahagian tersebut terkena jangkitan kuman dan menyebabkan ia membengkak dan bernanah.

Pemegang Kad OKU

Lebih menyedihkan rupanya Sabrina juga merupakan Orang Kekurangan Upaya (OKU). Melalui posting Facebooknya dia turut memaparkan kad OKU miliknya kerana ada warganet yang turut bertanyakan alamat rumah tempat dia tinggal.

‘Kaki bengkak sampai naik hitam, sakit sangat-sangat’

Dalam posting terbaru yang dibuat oleh Sabrina, dia berharap ubat tahan sakit yang dibekalkan oleh hospital dapat bertahan dan akan dimasukkan ke wad di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian kerana keadaan kakinya yang semakin teruk.

Ya Allah sakit penghapus dosa .harap ubat tahan sakit cukup sampai 20 ari buln ni..lepas pada tu masuk wad di husm kubang Kerian dah..kaki bengkak sampai naik hitam..sakit sangat2. Ada yg mintk no akaun my bnk tu saya sertakan no akaun mybnk dan cimb…156020448151..my bnk..Sabrina..saya ada bgi no akaun my bnk dan CIMB 7047825892..CIMB..sabrina

Bagi yang ingin meringankan beban Sabrina dan keluarganya boleh menyalurkan bantuan ke akaun Maybank Sabrina Binti Md Isa 156020448151 dan akaun CIMB 7047825892.

Sumber: Chinta Kaseh Sabryna