Roti Bakar Cheese Leleh Untuk Anak-anak, Sekejap Je Nak Buat. Padu Rasa Dia, Dah Makan Tak Cukup Satu.

Share

Nak pikat selera anak-anak memang kena selalu bereksperimen dalam masakan. Tapi lama-lama boleh naik buntu juga tak ada idea apa lagi yang hendak dimasak untuk penuhi selera si kecil tersayang.

Perkongsian resepi oleh Puan Nor Hazlina Othman ini mungkin boleh dijadikan idea untuk bekal anak-anak. maklum sahaja minggu depan semua dah mula sekolah. Nak buat pun cepat anak pun kenyang.

Dah buntu nak buat breakfast untuk kids?

Tadaa! Terhasil lah ROTI BAKAR CHEESE LELEH PADU!

Boleh lah buat bekal sekolah tak lama lagi ni. Buat pun cepat jer. Kenyang pun kenyang

Mama Ina ada share resipi. Ada yang nak cuba buat boleh la buat nanti. Senang jer, semudah ABC githeww.

Dipersilakan share untuk reference korang?

BAHAN-BAHAN
****************
1@2 biji telur
2 keping roti putih gardenia
2 keping cheese
1 sudu susu pekat manis
Minyak masak

CARA-CARA
**************
1. Pukul telur dgn susu pekat sehingga kembang.
2. Panaskan frying pan dengan sedikit minyak (just tak nak bagi melekat)


3. Masukkan telur and gerakkan kuali supaya telur tu nipis and besar (dapat balut roti)


4. Bila telur separuh masak letak cheese dan roti.


5. Balut roti dengan telur then balikkan.


6. Ermm dap dap makan panas panas and cheese still meleleh lagii!.

Wajib korang toraii. Makan satu mesti tak cukup.

Kredit: Nur Hazlina Othman

Published by
Shahrina Azlin Binti Abdullah