Biasa makan sandwich sardin. Kali ni cuba pula buat resipi roti sardin gulung goreng tepung. Inti sardin tak kisah nak buat macam mana pun, ikut citarasa masing-masing.

Sama ada nak pedas atau tak terpulang pada anda. Tapi istimewa roti ni setiap kali anda gigit, keranggupannya memang terasa.

Roti Sardin Gulung Goreng Celup Tepung. Sejuk Pun Tetap Crunchy!

ROTI SARDIN GULUNG GORENG TEPUNG

Bahan-bahan:

1 cawan tepung gandum
1/4 cawan tepung bestari (spicy).. boleh kurangkan kalau tak nak pedas
2 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar tepung beras
1 sudu besar marjerin
Air secukupnya
Hirisan daun bawang

Roti Sardin Gulung Goreng Celup Tepung. Sejuk Pun Tetap Crunchy!

Ads

Cara membuatnya:

– Campur semua bahan.. kacau sebati (adunan jangan pekat dan cair sangat ye)

– Masukkan hirisan daun bawang.. kacau

Roti Sardin Gulung Goreng Celup Tepung. Sejuk Pun Tetap Crunchy!

Ads

– Bila minyak untuk menggoreng dah betul-betul panas.. Tuangkan dalam 2 sudu besar ke dalam adunan tepung tadi. Kacau sebati

– Bolehlah menggoreng

p/s : Masukkan minyak untuk nak bagi ranggup

Ads

Roti Sardin Gulung Goreng Celup Tepung. Sejuk Pun Tetap Crunchy!

– Jangan kerap dibalikkan, kalau tak nanti roti akan serap minyak

SELAMAT MENCUBA

Kredit resepi : Noraslinda Md Radzhi via group Mahn

**Teringin nak shopping keperluan dapur, klik di sini untuk dapatkan harga istimewa

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI