Setelah tujuh minggu mengharungi cabaran demi cabaran, kini Ratu Hijabista bakal melabuhkan tirainya malam ini. Namun siapakah pemilik gelaran Ratu Hijabista 2020?

Empat finale ini, Fiffy Afrina, Qila Shahirah, Mellya Azizi dan Tina Aziz bakal berentap malam ini bagi dinobatkan sebagai Ratu Hijabista 2020. Bagi menjawab teka teki ini, jangan lupa saksikan keempat-empat mereka di Finale Ratu Hijabista pada 30 September, Rabu jam 9 malam di saluran Astro Prima HD.

Keempat-empat bakal ratu ini ternyata memiliki kehebatan malah mempunyai persona mereka yang tersendiri bagi bergelar Ratu Hijabista. Tidak hanya cantik semata-mata, kesemua gadis cantik ini juga petah berbicara malah kesemua mereka terdiri daripada calon yang memiliki daya intelektual tinggi serta beberapa kriteria lain yang membolehkan keempat-empatnya layak ke pusingan akhir.

Kenali Empat Finale Ratu Hijabista

Fiffy Afrina

Fiffy Afrina, gadis berasal dari Pulau Pinang ini merupakan pelajar Ijazah Sarjana Perubatan di UniKL Royal College of Medicine Perak (RCMP).

Qila Shahirah

Manakala Qila Shahirah pula merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Komunikasi & Media Massa (Penyiaran) di UiTM, Shah Alam.

Mellya

Gadis kelahiran negeri Selangor, Mellya pula merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda Kewangan di UiTM Puncak Alam.

Tina Aziz

Manakala gadis berasal dari Putrajaya, Tina Aziz pula merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang di UiTM, Shah Alam.

Aksi Kemuncak Penuh Debaran

IKLAN

Aksi kemuncak ini nanti bakal diadili oleh personaliti berpengalaman yang terdiri daripada Puan Sri Normala Samsudin, selaku juri tetap serta pengarah dan penerbit popular, Michael Ang.

Tidak ketinggalan menghiburkan penonton di rumah adalah tiga penyanyi popular tanah air, Faizal Tahir, Siti Nordiana serta Khai Bahar.

Episod kemuncak pentas akhir ‘Ratu Hijabista’ yang bertemakan ‘Exclusive Elegant’ ini bukan hanya bakal disiarkan secara langsung dan eksklusif di saluran Astro Prima (125) dan Astro Prima HD (105) hari ini jam 9.00 malam bahkan juga untuk pilihan yang lebih fleksibel, episod pusingan akhir ini juga turut boleh distrim menerusi aplikasi Astro Go.

Untuk pusingan kemuncak pada malam ini, penilaian akhir bergantung kepada persembahan tugasan individu yang akan diberikan kepada para finalis. Ketangkasan cara menjawab serta skil berkomunikasi mereka bakal diuji menerusi persembahan video pesanan khidmat masyarkat dan segmen soal jawab bersama barisan juri.

Selain gelaran juara, dua gelaran sampingan juga akan diberikan iaitu ‘Ratu Inspirasi Safi
Hijabista’ dan ‘Ratu Favourite’. Pemilihan adalah berdasarkan undian awam di laman web rasmi www.hijabista.com.my.

Rebut Hadiah Lumayan

Bukan sekadar gelaran Ratu bahkan juara ‘Ratu Hijabista’ akan membawa pulang beberapa hadiah yang cukup lumayan. Juara bakal menerima wang tunai RM10,000, tiara, trofi dan selempang. Naib juara pula bakal membawa pulang wang tunai RM5,000 beserta trofi dan selempang.

Sementara itu, pemenang gelaran ‘Ratu Inspirasi Safi Hijabista’ pula akan memenangi wang tunai RM3,000 beserta trofi dan selempang. Manakala ‘Ratu Favourite’ pula akan menerima wang tunai RM1,000 beserta trofi dan selempang.

Terdahulu, Ratu Hijabista yang diasaskan daripada Majalah Hijabista ini merupakan kerjasama strategik di antara saluran Astro Prima dan pihak Nu Ideaktiv Sdn. Bhd.

Pencarian ‘Ratu Hijabista’ yang dijalankan secara atas talian bermula dari 1 hingga 14 Jun lalu menerima lebih 550 orang penyertaan. Daripada jumlah tersebut, seramai 12 finalis terbaik telah disenarai pendek menerusi sesi saringan yang ketat untuk diserap masuk bagi memeriahkan penganjuran musim pertama.

Malam ini menyaksikan empat peserta finale yang layak ke pusingan akhir. Jangan lupa saksikan debaran episod kemuncak Ratu Hijabista pada jam 9 malam ini di Astro Prima HD. Siapa ratu pilihan juri?


EPISOD 6 PA&MA JOURNEY BERSAMA JOVIANINA: ANAK BIJAK IQ, PEMAKANAN @ GENETIK

Pemakanan anak memainkan peranan penting bukan sahaja untuk tumbesaran malah untuk IQ anak-anak. Namun, adakah faktor genetik mempengaruhi perkembangan IQ mereka?

Saksikan Episod ke 6, Journey Bersama JoviaNina pada 30 September 2020, jam 9 malam hanya di Astro Ria saluran 104/124.

#PaMaJourneyBersamaJoviaNina
#AstroRIA
#MajalahPAMA

Nak macam-macam info? Jom join channel Pa&Ma D Parents Channel https://t.me/pamadparents

Menarik: Biar Anak Slow Steady Tapi Janganlah Slow Sangat Dr Izzar Saran Mak Ayah Periksa Perkembangan Anak!