Tak Makan Bendi Boleh Cuba Resipi Ni, Bendi Goreng Rangup Viral, Menu Ringkas Tapi Sedap!

Share

Tidak dinafikan bukan semua daripada kita yang gemar makan sayur bendi. Alasannya kerana bendi yang berlendir dan lembut. Nak pastikan lebih sedap, Bendi Goreng Rangup Viral ini mama wajib cuba.

Resipinya ringkas dan paling penting habis licin. Jom cuba! Resipi bendi goreng rangup.

Bahan Utama : Bendi basuh dan keringkan betul-betul

Bahan lain:
1.5 – 2 sudu besar Adabi tepung Goreng ayam Pedas
1 sudu besar corn flour
1 sudu besar water

1. Potong bendi kepada 4 bahagian secara memanjang.

2. Gaulkan bersama tepung adabi pedas.

3. Tambahkan 1 sudu besar air untuk pastikan tepung lekat pada bendi. Jangan terlebih air nanti tak rangup pulak.

4. Masukkan tepung jagung, tapi pastikan jangan terlebih mix.

5. Lepastu korang dah boleh goreng dalam minyak yang panas sehingga golden brown. Korang boleh nampak macam mana tepung jagung tadi tak over mix. Itu yang akan membuatkan dia rangup!

6. Pastikan korang terbalikkan bendi setelah sebelah masak. Lepastu dah siap untuk di makan!

Selamat mencuba!

Resipi menarik: Resipi Nasi Tomato Cara Mudah & Sedap, Ini Sukatan Cara Tepat, Memang Power!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Sumber: Taste Of Home Cooking

Published by
SRM