Selain biskut mazola, biskut wajib ada ketika berhari raya pastinya biskut makmur yang gebu dan cair di mulut. Sekali suapan terasa enaknya di mulut. Jika hendak mencuba biskut yang satu ini, resipi yang dikongsikan oleh Rona Eryza ini wajib cuba.
Menariknya resipi yang dikongsikan olehnya hanya menggunakan lima bahan sahaja dan paling menarik kerana tidak perlu dibakar. Hanya cairkan bahan dan sangai tepung terlebih dahulu kemudian disadur dengan susu tepung. Memang terlajak sedap. Jom cuba!
Bahan-bahan :
3 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula ising
1/2 cawan planta
1/2 minyak sapi (kalau tak ada , boleh guna majerin)
1 cawan susu tepung (saya pakai susu Fernleaf )
Seterusnya, cairkan minyak sapi dengan planta. Bila dah cair, biarkan sejuk.
Gaul rata sampai adunan boleh dikepal bulat-bulat.
Siap sedia untuk dinikmati.
Resipi wajib cuba: Resipi Kulit Popia Salut Coklat Viral Kuih Raya Paling Mudah Nak Buat, Confirm Jadi!