Sebut je tart nanas, pasti semua membayangkan rasanya yang gebu dan cair di mulut bila mengunyahnya.

Ditambah pula dengan inti nanasnya yang masam manis, tak sedar boleh habis sebalang.
Mungkin bagi yang ada anak-anak kecil, biskut ni kurang digemari. Maklumlah anak-anak ni kalau berasaskan coklat itu yang akan dituju dulu.

RESIPI WAJIB CUBA [Mudahnya Masak Kek Sarang Semut Guna Periuk Nasi, Blender Dan Tekan Button Sahaja, Awesome!]

Apa kata kali ini mama cuba resipi Tart Cadbury pula. Mesti anak-anak suka. Cara nak buatnya pun tak adalah susah sangat.

Tart Cadbury Confirm Jadi! Sekejap Je Boleh Habis Sebalang 

Resepi Tart Cadbury Confirm Jadi

Ads

Resepi:

250g butter/marjerin
4sdb susu pekat
2sdb minyak sapi
1bji kuning telur
2sdb tepung jagung
2sdb tepung kastard
3 1/2 cawan tepung gandum(agak-agak- letak sikit-sikit agak dah elok sebati je). Jangan keras sangat nanti tart senang pecah. Uli semua sampai jadi doh lembut.

Tart Cadbury Confirm Jadi! Sekejap Je Boleh Habis Sebalang 

Ads

Inti:

  • Cadbury bar

– Guna acuan tart. Terapkan atas loyang dan gulungkan selepas letakkan inti coklat.

ARTIKEL RESIPI MENARIK [Jemu Makan Nasi, Bihun Sup Utara Daging Pembuka Selera. Letak Sambal Special Memang Umph!]

Ads

Tart Cadbury Confirm Jadi! Sekejap Je Boleh Habis Sebalang 

– Nak nampak lagi menarik boleh sapu kuning telur di atasnya.

– Bakar dalam 20 minit api atas bawah 170° atau sehingga kekuningan.

Kredit: bunga danish via MAHN

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI