Bosan dengan bubur ketika waktu sajian utama, selitkanlah pemanis mulut atau dessert untuk bayi comel kita. Sesekali selitkan kudapan ringkas tapi berkhasiat di antara waktu makan utama sebagai snek tambahan mereka.

Sudah cuba jejari kentang, jejari sayuran, kita cuba dessert mudah pula untuk bayi. Tofu dengan Puri Mangga ini merupakan resipi yang cukup unik tetapi rupanya cukup mudah disediakan. Hanya gunakan tofu asli dan gabungkan bersama puri kesukaan anak anda. Mudah! Jom cuba resipi yang dikongsikan oleh Noor Farhana Sariff ini.


Hi mummyss. Hari ni ibu Anaqi bagi dessert Tofu With Puree Mangoo. So yummyyyy…simple dan mudah untuk mummy-mummy cuba buat dessert untuk bayi.

IKLAN

Resepi Tofu with Puree Mango:-
Smooth Tofu (tak kisah brand apa)
Mangga / Buah Naga / Kurma
(Cari buah yang manis dan sesuai untuk dessert)

Steam Tofu dalam 10 hingga 15 minit.

Nak buat topping atas dessert bergantung pada umur & kesusaian baby..(maksud saya kalau dia lambat kunyah blend halus jadikan puree tapi kalau baby dah pandai mengunyah potong halus-halus untuk toping atas dessert)

Bakinya boleh simpan dalam chiller.

Saya bagi masa umur anak 7 bulan. Kalau baby yang tak tahan soya atau jenis lactosa saya tak pasti..tofu ni berasakan soya tak silap saya. Boleh cuba dulu.

Selamat mencuba!